03 August, 2011

Besplatna vakcinacija i čipovanje vlasničkih pasa

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove potpisao je ugovore sa veterinarskim organizacijama koje su na osnovu javnog poziva dobile sredstva za sprovođenje mera stimulacije prve vakcinacije i trajnog obeležavanja mikročipom vlasničkih pasa, kao i za sterilizaciju ženskih jedinki. Građani će na ovaj način moći besplatno da vakcinišu i čipuju svoje kućne ljubimce, a deo troškova sterilizacije takođe će biti dotiran iz gradskog budžeta.
 
Brojne veterinarske ordinacije u Beogradu obaviće potpuno besplatno prvu vakcinaciju i čipovanje pasa, bez obzira na njihovu starost.  Za ove potrebe obezbeđeno je 10.000 vakcina i 18.000 mikročipa. Uz zakazivanje biće obavljeno i 2.000 sterilizacija ženki, što će se iz gradskog budžeta dotirati sa pet hiljada dinara po jednoj sterilizaciji.
 
Spisak veterinarskih organizacija, sa adresama gde se nalaze, može se pogledati na sajtu grada Beograda www.beograd.rs, u rubrici Gradske aktuelnosti.
 
 
 
Veterinarske ordinacije, besplatno čipovanje, vakcinacija, sterilizacijaVeterinarske ordinacije, besplatno čipovanje, vakcinacija, sterilizacija (2)